(BIJNA) ALLES OVER MIJ

Mijn naam is Danny Semeelen

Hoe ben ik begonnen met honden.
Doordat ik zoals zoveel hondeneigenaars reeds lang de wens had om een hond bij ons gezin te hebben en een eerste hond gekocht had, vond ik dat mijn hond moest luisteren en dat hij sociaal moest zijn naar mijn gezin, andere mensen, andere dieren, enz. Maar zoals iedere nieuwe hondeneigenaar zat ik ook met heel veel vragen. Daarom besloot ik om naar een goede hondenschool te gaan.

In de hondenschool hebben de instructeurs me zo goed mogelijk daarbij geholpen. Door mijn vorderingen die ik met mijn hond in de hondenschool maakte, duurde het niet lang voordat men mij vroeg om ook instructeur te worden. Eens ik instructeur was, zat ik met nog meer vragen.

Mijn interesse in honden en hun gedrag werd steeds groter. Door zelfstudie en het volgen van ontelbare workshops, voordrachten, seminaries, enz. merkte ik dat dat je telkens maar kleine stukjes bij leerde en nooit het totaalplaatje kon zien.

Daardoor vond ik dat het tijd werd om echt het fijne ervan te weten te komen.


Ik besloot om mij in te schrijven bij één van de bekendste gedragstherapeuten van België voor een cursus gedragstherapie te volgen. In deze cursus heb ik heel veel theoretische en praktische kennis opgedaan.

Mijn interesse was toen dermate gegroeid dat ik er niet genoeg van kon krijgen en wou mij meer en meer gaan verdiepen in de band tussen hond en mens.

Ik besloot toen me echt te gaan verdiepen in hond en gedrag en ben toen naar Nederland gaan studeren waar ik echt antwoorden kreeg om de vragen waar ik toen mee zat..

. Daarom besloot ik om naar Nederland uit te wijken om mijn nog meer te verdiepen in het gedrag van honden mens

Daar heb ik het echte gedrag leren kennen en ik kan nu zeggen dat dit voor mij een echte openbaring is geweest.

Vandaag mag ik zeggen dat ik na 25 jaar gediplomeerd ervaringsdeskundige instructeur in vier verschillende organisaties en meer dan 15 jaar professioneel in de praktijk te staan met 2 maal de cursus te volgen van kynologisch gedragstherapeut. Daardoor prijs ik me heel gelukkig  dat ik eigenaars en honden kan helpen met het doorgeven van mijn ervaring.

Het is mijn missie en mijn passie om mensen en honden te helpen om hun problemen op een positieve manier op te lossen.