Wie ben ik?
Mijn naam is Danny Semeelen

Van kindsbeen heb ik samengeleefd met honden. Sinds 1986 ben ik actief met honden en hun gedrag bezig.

Na ontelbare cursussen, workshops, spreekbeurten en seminaries ben ik heden gebrevetteerd instructeur bij 4 verschillende organisaties, in 2005 werd ik gecertificeerd gedragstherapeut in België en in 2009 gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut in Nederland.

Met de ervaring die ik opgedaan heb en het blijvend enthousiasme was de tijd rijp om in 2009 mijn eigentijdse en unieke methode door te geven die op een specifieke wijze beantwoordt aan de behoeften van de hedendaagse samenleving.

Ik vind het belangrijk dat begeleiders van New Dog Academy, naast een persoonlijke begeleiding, ook een sociale en maatschappelijke rol spelen (onze visie).


Elk ernstig bijtincident wordt in de pers breed uitgesmeerd.
Hoe spectaculairder, hoe groter de verontwaardiging.
Veel van de incidenten en ergernissen zouden we nochtans eenvoudig kunnen voorkomen. Niet door meer regels op te leggen aan de hondenbezitters maar door een goede begeleiding.Mijn visie

Over hondenopleiding zijn ontelbare boeken geschreven waarin een welbepaalde methode wordt voorgesteld. 
Veel ervan zijn achterhaald. Nochtans bestaat er geen enkele methode die succesvol is voor elke willekeurige combinatie eigenaar/hond. Een ideale standaard-methode bestaat niet! Daarom past New Dog Academy de recentste hond vriendelijke technieken toe die we aanpassen aan elke specifieke combinatie, rekening houdend met de doelstellingen van de eigenaar en de leefomgeving van de hond.

Methodes met fysieke straf worden door New Dog Academy NOOIT gebruikt.


(Bijna) Alles over mij