10 tips voor de eerste dagen met een asielhond.

27-12-2022


1.Ga eerst een paar dagen naar het asiel en laat je toekomstige hond voldoende kennis maken met jou en je familie voor je hem mee naar huis neemt. 

2.Creëer voor je je hond gaat halen een veilig en comfortabel plaats voor je hond. Zorg ervoor dat alle gevaarlijke gebieden afgeschermd zijn en dat er genoeg slaapplaatsen, eten en water aanwezig is.

3.Neem de tijd om je aan te passen. Laat je asielhond de tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en geef hem rustig de kans om alles te ontdekken wat er is.

4.Geef je asielhond regelmatig te eten uit je hand en geef hem onbeperkt drinken. Zorg ervoor dat het voedsel geschikt is voor zijn leeftijd en grootte.

5.Geef je hond voldoende aandacht en affectie, zodat hij zich veilig en geborgen voelt in zijn nieuwe omgeving. Zorg ervoor dat je hond voldoende tijd heeft om te rusten en te slapen.

6.Zorg ervoor dat je hond voldoende beweging krijgt door hem regelmatig te wandelen of te laten spelen in een veilig gebied.

7.Train de naamherkenning, basiscommando's en voed (=heropvoeden) je hond opnieuw op met jou huisregels. Dit kan helpen om de band tussen jou en je hond te versterken en om je hond beter te laten luisteren. Indien je hulp nodig hebt bij de training van je hond, contacteer dan een trainer die ervaring heeft met asielhonden.

8.Laat je asielhond leren om te gaan met andere honden en mensen. Dit kan helpen om eventuele agressie of angst te verminderen en om een goede sociale vaardigheid te ontwikkelen.

9.Zorg ervoor dat je hond regelmatig naar de dierenarts gaat zonder hem te behandelen. Indien je hond getrimd moet worden, ga dan enkele keren naar de trimmer zonder dat je hond getrimd wordt.

10.Wees geduldig met je asielhond. Asielhonden hebben tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe omgeving en om te leren hoe ze zich moeten gedragen. Wees geduldig en geef je hond de tijd die hij nodig heeft om zich aan te passen.

Ik hoop dat deze tips je kunnen helpen om een succesvolle start te maken met je asielhond!
Indien je nog vragen of twijfels hebt, aarzel dan niet om meer hulp te vragen.