3 essentiële tips voor de beginnende puppyeigenaar

14-01-2023

TIP #1: Gebruik het voer van uw pup.
Effectieve communicatie is belangrijk bij het trainen van een pup. Voedsel kan een onmisbare hulpmiddel zijn bij het aanleren van goed gedrag bij de pup omdat alle pups de taal van voedsel begrijpen. Door hen voedsel te geven, vertel je hen dat ze iets hebben gedaan wat je aangenaam vindt. Dit kan als basis dienen om je pup te leren om andere dingen leuk te vinden en ze met plezier te doen.

In plaats van hun voer alleen in een bak te laten staan zodat ze alleen leren om van hun voerbak te houden, kun je voedsel gebruiken als beloning tijdens de training. Maar als je pup weet dat ze altijd gratis voedsel uit hun bak krijgen, zal het voedsel niet zo effectief zijn als beloning.

TIP #2: Bevorder hun liefde voor hun bench
Je pup leren om van hun voerbak te houden is niet nuttig, maar hen aanmoedigen om tijd door te brengen en zich te nestellen in hun bench of mand kan nuttig zijn.
Let wel; geen enkele pup/hond verlangt naar een bench. Wat ze wel verlangen is een veilig plaatsje waar ze rustig kunnen vertoeven en dat liefst in de nabijheid van hun baasje.
De bench word meestal gebruikt om de pup/hond in te zetten om te voorkomen dat ze zelf in de problemen komen, dat ze geen problemen maken en helpt de baasjes bij hun zindelijkheidstraining.

Om hun bench aantrekkelijker te maken is het gemakkelijk om hun voer als beloning te gebruiken.

Plaats gewoon hun voer in de bench, of nog beter, stop het in een kauwspeeltje en plaats het speeltje in de bench. Het zal langer duren voordat ze het voer krijgen en ze zullen leren om van hun bench en het kauwspeeltje te houden, wat betekent dat ze minder snel andere dingen in huis zullen kauwen.

Het bevorderen van hun liefde voor hun bench is de snelste manier om een veilige plaats voor je pup te creëren. Het is een tijdelijk hulpmiddel dat hen uiteindelijk maximale vrijheid zal geven als ze later volwassen zijn.
Let wel: Een bench is voor even je pup in te zetten. Niet voor de hele dag.TIP #3: Laat ze de wereld zien
De laatste puppytip is om je pup zoveel mogelijk nieuwe en onbekende mensen, plaatsen en dingen te laten zien. Hoe meer je je pup vertrouwd maakt met nieuwe dingen terwijl ze jong zijn, hoe minder waarschijnlijk het is dat ze angst- en reactiviteitsproblemen ontwikkelen in de adolescentie of volwassenheid.

Begin met familie en vrienden in en rondom uw huis.

Daarna kun je ze mee de wijde wereld in te nemen. Er zijn veel interessante dingen die ze bij jou thuis niet zullen zien. 

Veel plezier met je nieuwe pup.
Danny

Danny Semeelen
Danny Semeelen