Red het leven van jouw hond


"Weet jij wat te doen als er onverwacht iets met jouw hond gebeurt?" 

Mijn naam is Danny Semeelen, als ervaren gedragstherapeut voor honden, valt het me op dat negen op de tien hondeneigenaren niet weten hoe ze moeten handelen in noodsituaties . Of je nu thuis bent, aan het wandelen of op reis bent met je hond .Dit kan een ziekte, verwonding of andere onvoorziene gebeurtenis zijn die onmiddellijke aandacht vereist. Misschien sta je er nooit bij stil, totdat er plotseling een noodsituatie plaatsvindt en het misschien al te laat is.

Daarom organiseer ik het mini-seminarie "Red je hond" met hulp uit de natuur, waarbij ik hondeneigenaren wil voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om snel en effectief te kunnen handelen in noodsituaties. 

Herken jij dit

  • Je weet niet hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je hond die gewond is geraakt.
  • Je weet niet hoe je je hond kunt helpen als hij een insectenbeet heeft opgelopen.
  • Je weet niet hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je hond die vergiftigd lijkt te zijn.
  • Je weet niet hoe je moet omgaan met je hond die oververhit is geraakt.
  • Je weet niet hoe je moet reageren als je hond een voorwerp heeft ingeslikt.
  • Je weet niet hoe je moet omgaan met je hond als hij angstig is voor vuurwerk.
  • Je weet niet hoe je je hond kunt helpen als hij tekenbeten heeft opgelopen.
  • Je weet niet hoe je moet handelen als je hond ernstige diarree heeft.
  • enz.....

Wil jij weten hoe je jouw hond kunt redden bij een noodgeval?

.

Mini seminarie 

 Leer hoe je natuurlijke eerste hulp kunt bieden in noodsituaties"


Tijdens dit mini seminarie leer je hoe je jouw hond kunt redden bij noodgevallen met behulp van natuurlijke middelen. 

Drie experts zullen spreken over het voorkomen van noodgevallen, het correct handelen tijdens een noodgeval en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen om jouw hond te helpen bij noodgevallen. 

Wat ga je leren?

Voorkomen is beter dan genezen

Tijdens ons seminarie "Red Je Hond" leer je alles wat je moet weten om noodsituaties met je hond te voorkomen en op te lossen. Want beter voorkomen dan genezen, toch?

Je gaat leren hoe je veelvoorkomende problemen kunt voorkomen, zoals bijvoorbeeld voeding gerelateerde aandoeningen en ongelukken in huis en tijdens wandelingen. Daarnaast leer je hoe je snel kunt handelen in noodsituaties, zoals wanneer je hond een bijensteek krijgt, verdrinkt of een ongeluk heeft gehad.

Juist handelen 

Je leert bijvoorbeeld hoe je snel en effectief kunt handelen bij noodsituaties, zoals bij verwondingen, verstikking, vergiftiging en andere acute gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om te weten hoe je moet handelen als je hond in een noodsituatie terechtkomt. Bij het Red Je Hond seminarie leer je niet alleen hoe je noodsituaties kunt voorkomen, maar ook hoe je juist kunt handelen als het onverhoopt toch mis gaat. Door snel en adequaat te reageren kun je de gezondheid en het welzijn van je hond waarborgen en mogelijke ernstige gevolgen voorkomen.

Hulp uit de natuur

Je leert van twee ervaren holistische dierenartsen hoe je op een natuurlijke manier gebruik kunt maken van voedingssupplementen, homeopathie, kruiden en keukenmiddeltjes om zo in noodsituaties snel en effectief te handelen. Door deze kennis ben je in staat om snel te handelen en je hond de beste zorg te bieden in geval van nood. Je leert ook je hoe je de spijsvertering van je hond kunt ondersteunen, hoe je natuurlijke middelen kunt gebruiken om angst en stress te verminderen en hoe je de algehele gezondheid van je hond kunt verbeteren. Met deze kennis kun je ervoor zorgen dat je hond een gezond en gelukkig leven leidt.

3 toppers van sprekers

Gedragstherapeut Danny Semeelen

Onze mannelijke gedragstherapeut heeft veel jaren ervaring en een passie voor uitstekende hondenopvoeding en -gedragstherapie. Met kennis van de psychologie van honden en positieve versterking, helpt hij eigenaren om gedragsproblemen op te lossen en de band met hun hond te versterken.

Dr. Ralph Bruinaars - Dierenarts 

Ralph is een zeer bekwame dierenarts met jarenlange ervaring op het gebied van alternatieve geneeskunde. Naast zijn expertise in homeopathie, heeft Ralph ook uitgebreide kennis van andere holistische benaderingen. Ralph is gepassioneerd over het delen van zijn kennis en het helpen van anderen om de voordelen van natuurlijke geneeskunde te begrijpen en te omarmen. 

Holistisch Dierenarts Winnie

Winnie is dierenarts en is toegewijd aan het bevorderen van de gezondheid van dieren op een natuurlijke manier. Haar passie voor gezonde voeding en alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur, homeopathie, kruiden en etherische oliën heeft haar geholpen om zich te specialiseren in het bieden van holistische zorg aan haar patiënten. 

Praktisch 

Kortom, het mini seminarie  "Red het leven van je hond: Leer hoe je natuurlijke eerste hulp kunt bieden in noodsituaties" biedt essentiële kennis en praktische vaardigheden om juist te kunnen handelen in noodsituaties en de gezondheid en het welzijn van je hond te waarborgen uit de natuur.

Voor wie: voor hondenbezitters, dierenliefhebbers en zelfs professionele dierenverzorgers zoals dierenartsen en dierenpensionmedewerkers.

Locatie: Zenfit centrum
Sint-Adriaanstraat 121
3150 Haacht
0484 22 61 84

Wanneer: Zaterdag 3 juni 2023
Tijd: deuren open om 10u start om 10.30u tot 17u
schrijf je snel in max 25 personen
Prijs: 77 euro
( Als u zelf lunch wilt meebrengen, bent u van harte welkom om dat te doen. We bieden soep met brood aan voor een betaalbare prijs, en water is gratis beschikbaar.)