1 op 1 puppy traject

Heb je onlangs een schattige puppy verwelkomd in je leven? 

Gefeliciteerd! 

Het hebben van een puppy is een opwindende en lonende ervaring, maar het kan ook heel uitdagend zijn. 

Stel je eens voor dat je begeleid wordt in een 5 weken durend begeleidingstraject dat je helpt bij het opvoeden van je pup op een effectieve en liefdevolle manier.

Dit traject is ontworpen om jou en je pup te ondersteunen tijdens deze belangrijke fase in jullie relatie, en het biedt een schat aan kennis, deskundige begeleiding en praktische tips.

Tijdens dit traject zullen we je leren hoe je de basisbehoeften van je pup kunt vervullen, zoals zindelijkheidstraining, gezondheidszorg en dagelijkse verzorging. 

Maar we gaan verder dan dat.

We zullen je ook begeleiden bij het opbouwen van een sterke band met je pup, het ontwikkelen van gehoorzaamheid en sociale vaardigheden, en het aanpakken van eventuele uitdagingen die je onderweg tegenkomt.

Het beste van alles is dat je niet alleen zult staan in dit avontuur.

Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen, al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij elke stap. 

Samen zullen we werken aan het creëren van een gelukkige, gezonde en goed opgevoede pup.

Dus waar wacht je nog op?

Dit is het perfecte moment om je in te schrijven voor ons begeleidingstraject en de beste hondenbaas te worden die je kunt zijn. Geef jezelf de tools en kennis die je nodig hebt om van het opvoeden van je pup een plezierige en lonende ervaring te maken.

Schrijf je vandaag nog in en bereid je voor op een reis vol groei, liefde en onvergetelijke momenten met je pup.

 Samen zullen we ervoor zorgen dat jullie een sterke band opbouwen die een leven lang meegaat. Doe mee en ontdek de vreugde van het hebben van een goed opgevoede pup die vol vertrouwen en gelukkig door het leven gaat.

Dit traject biedt talloze voordelen voor zowel jou als je pup. 

Door deel te nemen aan dit traject, zul je: 

 1. Zelfvertrouwen opbouwen: Het opvoeden van een pup kan soms twijfel en onzekerheid met zich meebrengen. Ons traject zal je voorzien van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt, waardoor je zelfvertrouwen groeit als hondenbaasje.

 2. Een sterke band ontwikkelen: Dit traject richt zich niet alleen op trainingstechnieken, maar ook op het versterken van de band tussen jou en je pup. Je leert hoe je een hechte en liefdevolle relatie kunt opbouwen, gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen.

 3. Uitdagingen overwinnen: Elke pup heeft zijn eigen unieke uitdagingen. Of het nu gaat om zindelijkheidstraining, ongewenst gedrag of het omgaan met prikkels, ons traject biedt begeleiding en oplossingen om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

 4. Positieve opvoedingstechnieken gebruiken: We geloven in positieve versterking en beloningsgerichte training. Je leert hoe je deze methoden kunt toepassen om gewenst gedrag te stimuleren en een liefdevolle omgeving voor je pup te creëren.

 5. Kennis vergroten over gezondheidszorg: Het traject biedt ook inzicht in de gezondheidszorg van je pup, inclusief voeding, vaccinaties, vlooien- en tekenpreventie, en regelmatige veterinaire controles. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je pup een gezond en gelukkig leven leidt.

 6. Netwerken met andere pup-eigenaren: Tijdens het traject krijg je de kans om in contact te komen met andere pup-eigenaren. Je kunt ervaringen delen, tips uitwisselen en elkaar ondersteunen in deze reis van pup-opvoeding.

Dit is jouw kans om een sterke basis te leggen voor een gelukkig en harmonieus leven samen met je pup. 

Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in voor ons 5 weken durende traject. 

Ontdek de vreugde van het opvoeden van een goed aangepaste, liefdevolle en gehoorzame pup.

Samen zullen we de reis maken en de beste hondenbaas worden die je pup verdient!

Ons traject met jou ziet er als volgt uit:

Week 1:

 • Kennismaking: In de eerste week is het belangrijk om de eigenaren en hun pup te leren kennen. We bespreken de verwachtingen, doelen en eventuele specifieke problemen of uitdagingen die je wil aanpakken.
 • Basisbehoeften: We bespreken de basisprincipes van de verzorging van een pup, zoals voeding, zindelijkheidstraining, slaapgewoonten, dagelijkse beweging enz.
 • Socialisatie: We bespreken het belang van vroege socialisatie en gaan aan de slag met introduceren van verschillende socialisatieoefeningen en -activiteiten die je met je pup kunt doen.
 • Gehoorzaamheidstraining: We beginnen met de eerste basis uit te leggen en we gaan aan de slag met aandacht, observeren en inschatten van gedrag.

Week 2:

 • Gehoorzaamheidstraining: We beginnen met het introduceren van de aanleertechnieken van eenvoudige commando's. We leren je hoe je commando's op een positieve en consistente manier kunt aanleren en trainen.
 • Zindelijkheidstraining: We gaan dieper in op technieken voor zindelijkheidstraining en geven advies over hoe om te gaan met ongelukjes in huis. En bieden ondersteuning en begeleiding bij eventuele problemen.

Week 3:

 • Gehoorzaamheidstraining: We gaan aan de slag met de introductie van commando's. We bespreken daarbij het belang van timing, intonatie en de juiste handelingen.
 • Gezondheid en verzorging: We bespreken de basisprincipes van de holistische gezondheidszorg voor een pup, zoals natuurlijke immuniteit opbouwen, alternatieve ontworming, natuurlijke bestrijding van vlooien- en tekenpreventie, tandverzorging, op zoek naar een geschikte dierenarts. We geven tips over vachtverzorging en nagelknippen.
 • Gedrag en socialisatie: Iedere week gaan we verder met de socialisatietraining en introduceren we verschillende omgevingen, geluiden en mensen om je pup aan te wennen. We bespreken veelvoorkomend puppygedrag, zoals bijten en kauwen, en geef strategieën om hiermee om te gaan.

Week 4:

 • Voortgezette gehoorzaamheidstraining: We bouwen verder aan de basiscommando's en leren je nieuwe commando's, zoals "liggen" en "laat los". We leggen hier meer en meer de nadruk op consistentie, geduld en beloningen tijdens de trainingssessies.
 • Leibandtraining: We leren je hoe je jou pup kunt laten wennen aan het dragen van een halsband en tuig en hoe je pup correct aan de leiband kan lopen. We geven tips om trekken aan de lijn te voorkomen.

Week 5:

 • Voortgezette gehoorzaamheidstraining: We bouwen verder aan de basiscommando's en leren je nieuwe commando's, zoals "liggen", "los" of specifieke commando's, al naar gelang de wens van jou. We leggen hier meer en meer de nadruk op consistentie, geduld en beloningen tijdens de trainingssessies.
 • Puppy probleemgedrag: We bespreken het mogelijke probleemgedrag van jou pup en geven advies over de oplossing.
 • Evaluatie en voortgang: We evalueren de voortgang van jouw en je pup en bespreken eventuele resterende problemen of uitdagingen. We bieden verdere begeleiding, advies en hulpbronnen aan om je te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en opvoeding van je pup.

Opmerking: 

Dit traject is een algemene richtlijn en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en situaties van de eigenaren en hun pups.

We gaan heel flexibel om in het traject en passen ons aan aan de behoeften en voortgang van de individuele pup en eigenaar.
Gedurende het traject krijg je regelmatig feedback en ondersteuning. Daarnaast kunnen de volgende elementen ook aan bod komen:

 • Gezondheidsonderhoud: We bieden informatiegesprekken en begeleiding aan over de gezondheid van de pup, waaronder voedingsbehoeften, juiste porties, gezonde snacks en het herkennen van tekenen van ziekte.
 • Socialisatie-uitstapjes: We bieden uitstapjes aan en nemen je mee naar verschillende omgevingen, zoals parken, de stad of drukke straten. Dit helpt bij het wennen aan nieuwe geluiden, geuren, mensen en andere huisdieren. Tijdens deze uitstapjes krijg je advies over hoe je positieve ervaringen kunt creëren en stressvolle situaties kunnen vermijden.
 • Puppytesten: We introduceren leuke en educatieve spelletjes en activiteiten om de mentale stimulatie van je pup te bevorderen. Dit kan puzzels, speurwerk, gehoorzaamheidsspelletjes en trucjes omvatten.
 • Omgaan met gedragsproblemen: We bespreken mogelijke gedragsproblemen die zich kunnen voordoen, zoals overmatig blaffen, verlatingsangst of agressief gedrag. En bieden begeleiding en technieken aan om deze problemen aan te pakken, en indien nodig, raden we je een traject voor gedragstherapie aan.
 • Aanvullende trainingsopties: We informeren je over de beschikbare trainingsklassen, workshops of online bronnen die je kunt gebruiken om de opvoeding van je pup voort te zetten na het afronden van het begeleidingstraject.
 • Follow-up: Indien gewenst plannen we follow-upgesprekken of -sessies in na het voltooien van het traject om de voortgang van de pup te evalueren, eventuele nieuwe uitdagingen aan te gaan en verdere ondersteuning te bieden aan de eigenaren.

Het uiteindelijke doel van dit traject is om jou te helpen bij het opvoeden van een goed aangepaste en gehoorzame hond, en je de nodige vaardigheden en kennis te geven om een sterke band en een gezonde relatie met jou pup op te bouwen.


O ja, 1 op 1 begeleiding heeft enorm veel voordelen.

Het voordeel van 1-op-1 begeleiding bij hondentraining is de individuele aandacht en aanpassing aan de specifieke behoeften van de hond en eigenaar. Hier zijn enkele voordelen van 1-op-1 begeleiding:

 1. Gepersonaliseerde aanpak: Een trainer kan de training volledig afstemmen op de persoonlijkheid, het temperament en de leergewoonten van de hond. Dit zorgt voor een effectievere en efficiëntere training, omdat de focus ligt op de specifieke behoeften en doelen van het individuele dier.

 2. Flexibiliteit en maatwerk: Bij 1-op-1 begeleiding kan de training worden aangepast aan het tempo en de capaciteiten van de hond en eigenaar. Er is ruimte om te focussen op specifieke commando's, gedragsproblemen of trainingsdoelen die belangrijk zijn voor de eigenaar. En, 1 op 1 training is enorm flexibel waardoor je zelf kunt beslissen waar en wanneer er een training zal doorgaan

 3. Snellere vooruitgang: Doordat de trainer zich volledig kan concentreren op de hond en eigenaar, kan de training veel sneller vooruitgang boeken. Eventuele obstakels of uitdagingen kunnen direct worden aangepakt en er kan meer intensieve aandacht worden besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden.

 4. Versterking van de band: De 1-op-1 interactie tussen de hond, de eigenaar en de trainer bevordert een diepere band en communicatie. Het creëert vertrouwen en versterkt de relatie tussen hond en eigenaar, wat de basis vormt voor een succesvolle training.

 5. Gerichte probleemoplossing: Gedragsproblemen of specifieke uitdagingen kunnen direct worden aangepakt in een 1-op-1 setting. De trainer kan zich volledig richten op het begrijpen van de oorzaak van het probleem en het bieden van gerichte oplossingen en strategieën om het gedrag te corrigeren.

Kortom, 1-op-1 begeleiding biedt de unieke opportuniteit voor een op maat gemaakte en  doelgerichte aanpak, met een zeer snelle vooruitgang en een versterkte band tussen hond en eigenaar. Het is een zeer effectieve manier om de training van je hond te optimaliseren en specifieke doelen te bereiken.